Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα «ΓΚΡΑΒΑ»

 Στην Γκράβα (περιοχή Κυπριάδου) έχουμε το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας, με περισσότερους από 4.000 μαθητές και 420 περίπου εκπαιδευτικούς. Εδώ συνυπάρχουν όλες οι βαθμίδες δημόσιας εκπαίδευσης: νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΙΕΚ και ειδικό σχολείο.

Το μέγεθος του σχολείου, ο τεράστιος αριθμός μαθητών, από όλο το ηλικιακό και διαπολιτισμικό φάσμα, η συστέγαση μικρών και μεγάλων, η περιχαράκωση σε ένα εχθρικό για τους μαθητές και άβατο για την κοινωνία περιβάλλοντα χώρο, συνθέτουν χαρακτηριστικά σωφρονιστικού ιδρύματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιλέξαμε το συγκρότημα της Γκράβας ως πρότυπο για την εφαρμογή ενός πιλοτικού Ολοκληρωμένου σχεδίου παρέμβασης.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης τόσο από εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από χορηγίες κοινωφελών ιδρυμάτων (Ίδρυμα Νιάρχος) προωθείται η ολιστική και πολυδιάστατη ανάπλαση του Συγκροτήματος με:

  • Πιλοτικά προγράμματα σε θέματα κτηριακής και ενεργειακής αναβάθμισης, εξασφαλίζοντας 20εκ. Ευρω από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.
  • Ψηφιακές υποδομές για την υποστήριξη και δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού και εκπαιδευτικού κέντρου.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, αλλά και δράσεις για την ευρύτερη ένταξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στον  κοινωνικό ιστό της γειτονιάς.
  • Αναβάθμιση του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων.

Επισκεφθείτε το http://digitalgrava.sch.gr

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version