Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση μετά τη σύσκεψη για την άμεση δημοπράτηση των τριών έργων ΣΔΙΤ

Σύσκεψη για την προώθηση αναπτυξιακών έργων

     Εγκρίθηκαν τρία σημαντικά αναπτυξιακά έργα ΣΔΙΤ

Δήλωση της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη σύσκεψη για την άμεση δημοπράτηση των τριών έργων ΣΔΙΤ

Η άμεση δημοπράτηση των τριών σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης χιονοδρομικών/αθλητικών υποδομών, συζητήθηκε σήμερα 10/04/2012 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη, υπό την Υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Νικόλαος Μαντζούφας, ο Δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπάτζος, ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και ο Δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.

Μετά τη σύσκεψη η Υπουργός δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Σήμερα τρεις Δήμαρχοι – Αγρινίου, Νάουσας και Ήλιδας - ανοίγουν το δρόμο και δίνουν αυτή την αισιοδοξία. Ξεκινούν εξαιρετικά σημαντικά έργα, με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθοριστικής σημασίας τόσο για τις συγκεκριμένες περιοχές όσο και για την εθνική οικονομία.

Τα δύο πρώτα μεγάλα έργα αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονο τρόπο και σημαντικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Οι δύο Δήμαρχοι Αγρινίου και Ήλιδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αρχίζουν αυτά τα προγράμματα στην 3η κατά σειρά Περιφέρεια. Το τρίτο μεγάλο έργο αφορά την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, για το οποίο ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, τόσο για το χιονοδρομικό, όσο και για άλλες δραστηριότητες, που θα δώσουν ζωή στην περιοχή όλο το χρόνο.

Θέλω να συγχαρώ τον Υφυπουργό, κ. Μωραΐτη, τον Ειδικό Γραμματέα, κ. Ματζούφα- που επί μακρόν δουλεύουν για μια τόσο σημαντική προσπάθεια-, καθώς και τους τρεις Δημάρχους. Τα έργα έχουν ξεμπλοκάρει και είναι στη διαδικασία υλοποίησης, δίνοντας αίσθηση ελπίδας για τη χώρα».

Συγκεκριμένα, τα δύο έργα αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, για τη διαχείριση περίπου 100.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως στην κάθε περιοχή, με παράλληλη αξιοποίηση κοινοτικών και ιδιωτικών πόρων. Το τρίτο έργο αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και στην υλοποίηση τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα. Το έργο έχει ως στόχο να μετατρέψει το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, με επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων, ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και υλοποίηση προπονητικού και αθλητικού κέντρου.

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0