therealdesign

A+ A A-

Σημεία ομιλίας σε ανοιχτή συζήτηση στο Ίδρυμα «Friedrich Ebert»

Ομιλία στο Ίδρυμα «Friedrich Ebert»

Η Υπουργός Ανάπτυξης, κατά την ομιλία σε ανοιχτή συζήτηση στο Ίδρυμα «Friedrich Ebert» του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), τόνισε την ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει.

 Η Υπουργός περιέγραψε τις επώδυνες αλλά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ κατέρριψε τους μύθους που υπάρχουν γύρω από την ελληνική κρίση: ότι «είναι καλύτερα για όλους η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», ότι «η Ελλάδα απέτυχε να περικόψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού», ότι «δεν εφαρμόζει δομικές μεταρρυθμίσεις και δεν γίνεται ανταγωνιστική» και ότι «οι  Έλληνες δεν κάνουν θυσίες».

Τονίζοντας  τις προσπάθειες που καταβάλλονται και την πρόοδο που έχει σημειωθεί προκειμένου το ελληνικό επενδυτικό περιβάλλον να καταστεί ελκυστικό για τους ξένους επισήμανε ότι είναι απαραίτητο η Ελλάδα να αναδείξει  τους τομείς στους οποίους διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η γεωργία, η ενέργεια και ο τουρισμός.  

Παράλληλα, η Υπουργός επισήμανε ότι η  αποτυχία σε κάποιους στόχους είναι αποτέλεσμα της απρόβλεπτης ύφεσης και όχι της έλλειψης πολιτικής βούλησης και συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής Βουλής, που ψήφισε σκληρά μέτρα λιτότητας που την έκαναν αντιδημοφιλή προτάσσοντας την αίσθηση του εθνικού καθήκοντος.

«Η Ελλάδα, όχι μόνο θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα επιταχύνει την προσπάθεια», τόνισε η Υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  η Ευρώπη πρέπει να συμμετέχει στην ανάκαμψη, διευκρινίζοντας ότι αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο χρήματα, αλλά και λόγια, αναφερόμενη στην υπερπαραγωγή δηλώσεων από ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0