Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση μετά τις συναντήσεις με τους Επιτρόπους Όλι Ρεν και Γιοχάνες Χαν

Συνάντηση με τον Γιοχάνες Χαν

Ολοκληρώθηκε σήμερα η σύντομη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες, όπου συνάντησα τον Επίτροπο Όλι Ρεν και τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν. Οι συναντήσεις ήταν στο πλαίσιο του επόμενου βήματος της ελληνικής κυβέρνησης μετά το PSI.  

Υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης και αλλαγής κλίματος και είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το momentum για να γίνουν οι επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ).

Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ.

Η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση όπου με δεδομένη την αλλαγή κλίματος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, μπορούμε να ελπίζουμε πέρα από την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και στην αναπτυξιακή της διαδρομή.
 

Δήλωση on camera

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0