Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Πρωτοβουλία για συνεργασία και κοινές δράσεις προώθησης της Έρευνας και της Καινοτομίας, σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία

Επιστολή στους ομολόγους της σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία απέστειλε, σήμερα 01/12/2011, η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προτείνοντας ένα συγκεκριμένο  πλαίσιο συνεργασίας και κοινές δράσεις για την προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας. Η Υπουργός ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση, που καθιστά τους συγκεκριμένους τομείς ιδιαιτέρως ευάλωτους, απειλώντας τους με υποβάθμιση, με αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των χωρών.

Η Υπουργός, στην επιστολή της, προτείνει προώθηση της συνεργασίας των Ερευνητικών Κέντρων των πέντε χωρών, αύξηση της κινητικότητας των νέων ερευνητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon 2020, προσέλκυση πόρων για την Έρευνα, δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι διδακτορικοί φοιτητές να παραμένουν στην Ευρώπη και αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επισημαίνει, ακόμη, την ανάγκη για σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί και θα υποβάλει συγκεκριμένες πολιτικές για το σκοπό αυτό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Υπουργός την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας  με κεντρικό θέμα την Έρευνα και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το επόμενα χρόνια.

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version