Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο, Ανδρούλα Βασιλείου

Συνάντηση με την Επίτροπο Ανδρούλα Βασιλείου

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα 24/06/2011, με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρούλα Βασιλείου.

Μετά τη συνάντηση η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε:

Με την Επίτροπο,  Ανδρούλα Βασιλείου, ανταλλάξαμε απόψεις και την ενημέρωσα για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον από πλευράς της για την Τεχνολογική Εκπαίδευση και την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Συζητήσαμε, ακόμη,  για την ανάγκη ευελιξίας άντλησης πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε τους πόρους αυτούς με πιο εύκολο τρόπο και με υποστήριξη στην εθνική συμμετοχή.

 

Η Ευρωπαία Επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε:

Με χαρά βρίσκομαι, σήμερα,  εδώ. Με την Υπουργό είχαμε μια χρήσιμη συνεργασία και συζητήσαμε για θέματα Παιδείας, στα οποία η Ευρώπη δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Η στρατηγική της Ευρώπης για το 2020 θέτει τα  ζητήματα Παιδείας στην πρώτη γραμμή, ως βάση της προόδου και της ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να βάλουμε την Παιδεία και την Έρευνα μπροστά. Με γνώμονα αυτό, προσπαθώ να αναδείξω το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Υπουργός για την αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Οφείλουμε και εμείς ως Ευρώπη να επιδείξουμε κάποια ελαστικότητα στον τρόπο άντλησης κονδυλίων,  για τα έργα υποδομής και για το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζονται για την Παιδεία στην Ελλάδα.

Θέλω να ευχηθώ σύντομα - με τη βοήθεια όλων -  να υπερπηδηθούν τα προβλήματα της Ελλάδας και  να αναπτυχθεί η χώρα και στον τομέα της Παιδείας, που είναι βασικός. Ιδιαίτερα τα Πανεπιστήμια οφείλουν να ανοίξουν προς στο εξωτερικό, να δεχτούν ξένους φοιτητές και έτσι να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την Ελλάδα.

 

Οn camera

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version