Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχαρητήριο μήνυμα της Υπουργού στον Τάσο Αργυρό

Συνάντηση με τον Τάσο Αργυρό

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Τάσο Αργυρό, συνιδρυτή της καινοτόμου εταιρείας «Aster Data Systems», για την άκρως επιτυχημένη εξέλιξη της. Μόλις έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, αγοράστηκε από την Teradata – μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λογισμικού και υλικού για τη διαχείριση δεδομένων, παγκοσμίως- έναντι του ποσού των 263 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η «Aster Data Systems» ξεκίνησε από μια ιδέα του Τάσου Αργυρού και δύο συμφοιτητών του, για τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, με κόστος μικρότερο από τα αντίστοιχα προϋπάρχοντα. Η εταιρεία δημιουργήθηκε, το 2005, με την αρχική χρηματοδότηση δύο καθηγητών τους και κατόπιν από επιχειρηματικούς επενδυτές angels.


Το μήνυμα της Υπουργού:

 

Αγαπητέ μου Τάσο,

Μόλις πληροφορήθηκα την τεράστια επιτυχία σου. Έχοντας προσωπικά γνώση και εμπειρία από τη δουλειά σου, όπως μου την παρουσίασες κατά τη συνάντησή μας στη SiliconValley, χαίρομαι για αυτή την αναγνώριση. Είμαι πολύ περήφανη για σένα, είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα. Εύχομαι να μπορέσουν να σε μιμηθούν και άλλα παιδιά.

Με αγάπη

Άννα Διαμαντοπούλου

 

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός συνάντησε τον Τάσο Αργυρό κατά την επίσκεψή της στη Silicon Valley, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Αργυρός είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2004) και του Πανεπιστημίου του Stanford. Είναι ένας από τους πλέον διαπρεπείς νέους καινοτόμους επιχειρηματίες του τεχνολογικού χώρου. Η εταιρεία διαχείρισης δεδομένων Aster Data, της οποίας είναι συνιδρυτής, έχει βραβευθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum.

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0