Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Επίσκεψη, στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε το Σάββατο, 11/09/2010, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η οποία τον περασμένο μήνα, τιμήθηκε με το Βραβείο Πρόσβαση στη Μάθηση 2010 - ύψους 1 εκ. δολαρίων - του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates ως επιτυχές πρότυπο Βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και τον κόσμο, για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Τεχνολογίας.



«Η βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι πια ένας φάρος σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε η Υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η δουλειά που συντελείται εκεί, έδωσε στη χώρα μας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, μια παγκόσμια φήμη και ανέδειξε την Ελλάδα του πνεύματος, την Ελλάδα που δημιουργεί, που έχει ανθρώπους, οι οποίοι είναι πρωταθλητές σε ό,τι  όμορφο και μεγάλο - την Παιδεία.

Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας εξυπηρετεί περισσότερους από 180 χιλιάδες ανθρώπους, στέλνοντας ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μοναδική καινοτομία αποτελούν τα «Μαγικά Κουτιά», ένα τμήμα της Βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους, που παρέχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version