Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης από σκουπίδια – εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με την επίσκεψη των βραβευμένων μαθητών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η δράση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», ένας διαγωνισμός για τη δημιουργία έργων τέχνης από σκουπίδια, τον οποίο συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και του έδωσαν ως αναμνηστικά ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από τις καλύτερες δημιουργίες που έκαναν  οι ίδιοι και συμμαθητές τους από όλη τη χώρα, καθώς και ένα έργο τους. Στην επίσκεψη παρέστησαν και οι δύο Υπουργοί, Τίνα Μπιρμπίλη και Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Νωρίτερα, οι δύο Υπουργοί βραβεύσαν τους μαθητές και εγκαινίασαν στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), την έκθεση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», όπου παρουσιάζονται τα έργα τους. Η έκθεση  θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.

 

«Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, της 5ης Ιουνίου, το ρόλο έχουν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δηλαδή τα παιδιά, τα οποία δημιούργησαν σημαντικά έργα, αποδεικνύοντας ότι όλα τα υλικά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται» δήλωσε η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Υπογράμμισε ότι η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ως θέμα τη βιοποικιλότητα. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο εξαντλούμε τη φύση και αυτό πρέπει να αλλάξει και πρόσθεσε: «Δεν σπαταλάμε- ανακυκλώνουμε- επαναχρησιμοποιούμε».

 

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην αξία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τα νέα παιδιά και οι έφηβοι είναι η νέα γενιά που θα αλλάξουν τις προτεραιότητες της χώρας μας και θα φέρουν το φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο των αλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι κεντρικό στοιχείο του Νέου Σχολείου και αποδεικνύεται σήμερα ότι διατρέχει οριζόντια την πολιτική μας.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Τέχνη, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Δημιουργία. Για να το πούμε απλά, τα παιδιά έδωσαν ένα μήνυμα: Δεν σπαταλάμε, δημιουργούμε».

 

Η μετακίνηση των μαθητών από το Μουσείο Μπενάκη στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε με λεωφορείο του ΟΑΣΑ, ειδικής τεχνολογίας που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον.

 

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version