Άννα Διαμαντοπούλου

Switch to desktop Register Login

Συνέντευξη στο Bloomberg στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την φιλοσοφία ως ένα εθνικό προϊόν"

Η Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε την ανάγκη εκτενών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Παιδείας για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση όπως αναφέρει προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς εργασίας και να ενθαρρύνει την έρευνα μέσω διεθνών συνεργασιών.

«Το Πανεπιστήμιο αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την απουσία διάκρισης και έμπνευσης.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, με το άνοιγμα ενός κέντρου για τη μελέτη της φιλοσοφίας και σκοπό την προσέλκυση ξένων φοιτητών.

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την φιλοσοφία ως ένα εθνικό προϊόν» επισημαίνοντας ότι επιδίωξη τόσο της κυβέρνησης, όπως και του ελληνικού λαού είναι να συμπεριληφθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα της Ευρώπης.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ: 
http://www.bloomberg.com/news/2012-03-11/greece-s-students-fighting-stray-dogs-and-despair-amid-college-budget-cuts.html
 

Τελευταία τροποποίηση στις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0

Top Desktop version