Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναφορά των Financial Times

Απόσπασμα άρθρου των Financial Times για την ελληνική πολιτική επικαιρότητα:

“Κορυφαία γυναίκα πολιτικός αναλαμβάνει θέση κλειδί στην Αθήνα”

Μια Ελληνίδα πολιτικός, πρωτοκλασάτο στέλεχος, τοποθετήθηκε Υπουργός Ανάπτυξης- μια κρίσιμη θέση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που καταρρέει- από τον τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, που έκανε μίνι-ανασχηματισμό.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέλαβε να επιταχύνει την εκταμίευση πάνω από 15 δισ. ευρώ από τα διαθρωτικά  ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα δάνεια που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεωνγια να απελευθερωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής και να διασωθούν οι παραγωγικές μικρές επιχειρήσεις.

Θα εργαστεί  επίσης, με την ειδική ομάδα εργασίας της ΕΕ για την ενίσχυση της Ελλάδας και με Γερμανούς επενδυτές προσπαθώντας να προωθήσει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. 

Με τις εθνικές εκλογές να αναμένονται στο τέλος Απριλίου η Άννα Διαμαντοπούλου θα ασκήσει τα καθήκοντά της μόνο για μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα, όμως, με αξιωματούχους έχει μεγάλες πιθανότητες να «ξεκλειδώσει» μερικά σημαντικά προγράμματα χάρη στην ευρωπαϊκή εμπειρία της.

7-3-2012

Τελευταία τροποποίηση στις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0