Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση στο BBC World Service – Νewshour

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

· Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πολύ σκληρά και ακόμη δεν έχουμε δει αποτέλεσμα. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Για αυτό πρέπει να υπάρξει ένα τέλος. Πρέπει όλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο -και κυρίως οι Ευρωπαίοι Αρχηγοί- να καταλάβουν ότι είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε νέες όρους, νέες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε πια.

· Η Ελλάδα δεν θέλει να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις. Μέχρι στιγμής προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις μας.

· Σέβομαι τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών και κατανοώ το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Υπάρχει μία όμως πληθώρα πολιτικών δηλώσεων, περισσότερες από όσες μπορούμε να «καταναλώσουμε». Κάθε μέρα υπάρχει πολιτική δήλωση για το τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα, τί προτίθεται να κάνει η Γερμανία για την Ελλάδα, για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Γερμανός Υπουργός πρέπει κάθε μέρα να κάνει ένα σχόλιο για την Ελλάδα. Σχόλιο, που συνήθως θα προκαλέσει πρόβλημα στην εσωτερική πολιτική μας ζωή και θα δημιουργήσει προβλήματα στις αγορές. Φέρνουν πάντοτε την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα.

· Θα ήταν πολύ καλύτερα όλα τα ζητήματα να τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Υπουργών και όχι να αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο λαό μας.



Για να ακούσετε την παρέμβαση πατήστε εδώ


http://www.bbc.co.uk/programmes/p002vsnk

Τελευταία τροποποίηση στις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0