Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Friends of Europe: Οι προκλήσεις της Ευρώπης

friends europeH Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ και μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού think tank Friends of Europe,  συμμετείχε στην 10η Στρογγυλή Τράπεζα "State of Europe" που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Λιθουανική Προεδρία και τους Financial Times.  Η φετινή Στρογγυλή Τράπεζα είχε σαν θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη: "Tough choices for a troubled Europe".
Στην ετήσια αυτή συνάντηση κορυφής συμμετείχαν 80 διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, της οικονομίας και επιχειρηματικότητας, της Κοινωνίας των Πολιτών, και της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και 150 παρατηρητές.   Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Linas Antanas Linkevičius, ο βραβευμένος με το βραβείο Nobel καθηγητής κ. Χ. Πισσαριδης, κ.α.

Η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε στην παρέμβαση της, ότι η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο από ανθρώπους με "προοδευτικά μυαλά" και με προτάσεις εκτός του συμβατικού πλαισίου σκέψης που κυριαρχεί σήμερα.
Με αφορμή τις Ευρωεκλογές είναι αναγκαία μια άμεση λύση γιατί υπάρχει κίνδυνος η επόμενη Ευρωβουλή να αποτελείται από μεγάλο αριθμό λαϊκιστικών - αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Think Tank "Friends of Europe"
http://www.friendsofeurope.org/Contentnavigation/Publications/Libraryoverview/tabid/1186/articleType/ArticleView/articleId/3568/The-State-of-Europe-Europe-endangered-by-deeper-northsouth-rift.aspx

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0