therealdesign

I.kokkinakis

I.kokkinakis

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών με ΣΔΙΤ. Μετά τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, και ο Νομός Σερρών προχωράει στην διαγωνιστική διαδικασία για το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Νομό Σερρών θα έχει συνολική ετήσια δυναμικότητα περίπου 90.000 τόνων και η σύμπραξη θα έχει διάρκεια 27 ετών. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ενώ η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων και κοινοτικών πόρων.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα αποτελέσει το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ θα επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Συνάντηση με το Δ.Σ. του ΟΑΕΠΗ άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μην ανακοπεί η αυξητική πορεία των ελληνικών εξαγωγών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, συζητήθηκε σήμερα 18/04/2012 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου.   

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-Ο.Α.Ε.Π.» από 200.000 € σε 500.000 €, το οποίο θα στηρίξει ουσιαστικά την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23/04/2012.

Δήλωση της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, για το ρόλο των γυναικών σε αυτές τις εκλογές (από συνέντευξη στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε)  

Οι γυναίκες μέσα από τα βιώματά τους, την πορεία τους, την ψυχραιμία και την ορθολογιστική ανάλυση των δεδομένων θα παίξουν μεγάλο ρόλο και θα κάνουν τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές. 

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0