therealdesign

A+ A A-

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση σήμερα, 09/09/2010, με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί ο ρόλος της UNESCO στα διεθνή δρώμενα, την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της UNESCO με στόχο την προώθηση της συνεργασίας πολιτισμών, την ειρήνη, την προώθηση των δημοκρατικών αξιών, την αειφόρο ανάπτυξη και την παροχή εκπαίδευσης σε όλους.

Η Υπουργός παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο της εκπαίδευσης με έμφαση στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η Υπουργός επίσης τόνισε την αυξανόμενη συμμετοχή των ελληνικών σχολείων στα προγράμματα της UNESCO. Τέλος ευχήθηκε στην κα Bokova καλή επιτυχία για το δύσκολο  έργο που έχει αναλάβει και της έδωσε θερμά συγχαρητήρια καθώς είναι η πρώτη φορά  που καταλαμβάνει αυτή τη θέση μια γυναίκα.

Η κα Bokova έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ζήτησε στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Δικτύων της Μεσογείου.

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0