therealdesign

A+ A A-

Συναντήσεις με τον Yigal Erlich, την Karin Mayer Rubinstein και τον Gabi Tal, για την προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας

Συνάντηση με τον Yigal Erlich

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε χθες 11/01/2012, με τον Yigal Erlich, Πρόεδρο του group YOSMA που είναι από τα πλέον πρωτοποριακά Venture Capital και αποτελεί μετεξέλιξη του κρατικού προγράμματος προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων για καινοτομία, ιδρυτής του οποίου ήταν ο ίδιος το 1992. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, Άρτεμις Σιμοπούλου και Ιωάννης Ηλιόπουλος.

Ο Yigal Erlich θεωρείται ο «ιδρυτής» της «βιομηχανίας» επιχειρηματικών κεφαλαίων στο Ισραήλ και μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ. Η Υπουργός μετέφερε πρόσκληση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να επισκεφθεί την Ελλάδα, με σκοπό τη συνεργασία στην προσέλκυση κεφαλαίων στην Έρευνα και Καινοτομία.

Επίσης, η Υπουργός είχε συνάντηση με την Karin Mayer Rubinstein, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ένωσης Βιομηχανιών Υψηλής Τεχνολογίας και Επιστημών Ζωής και τον Gabi Tal, μέλος του ΔΣ και διευθυντή του Τμήματος Εταιρικής Ανάπτυξης της ΙΒΜ Ιsrael. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης συνεργασιών ανάμεσα σε ελληνικές και ισραηλινές εταιρίες, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για τη βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη, που ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα κατά τη συνάντηση της Υπουργού με τον Ανώτατο Επιστήμονα (Chief Scientist).

 

Άννα Διαμαντοπούλου, 2012. Το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs Greece 3.0